Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 03.08. - 07.08.2020r.
Poniedziałek 03.08.
ŚNIADANIE-Chleb krakowski [mąka - gluten](30 g), masło [mleko](5 g), ser żółty [mleko] (12 g), pomidor, herbata z owoców leśnych(200 ml)
II śniadanie-Banan (120g)
OBIAD-Zupa ogórkowa z ryżem [włoszczyzna, ogórki kiszone, śmietana z mleka, seler] (250g)
Spaghetti bolognese [pulpa pomidorowa, makaron- gluten, cebula, m. wieprzowe] (130g/150g), kompot/woda (200 ml)
PODWIECZOREK-Chleb graham [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), kiełbasa krakowska (12g), ogórek kiszony, herbata (200 ml)



 
Wtorek 04.08.
ŚNIADANIE-Chleb orkiszowy [mąka - gluten] (30g), masło [mleko] (5g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem [jogurt- mleko, jaja] (40g), herbata owocowa (200 ml)
II śniadanie-Morela (120g)
OBIAD- Rosół z makaronem [włoszczyzna, wywar mięsny, makaron- gluten, jaja, seler] (250g)
Grillowany filet z kurczaka [kurczak, olej, przyprawy] (70g),młode ziemniaki [masło-mleko, mleko] (150g), sałatka z sałaty, ogórka zielonego i pomidora z dressingiem jogurtowo- koperkowym (70g), kompot/woda (200 ml)
PODWIECZOREK-budyń śmietankowy [mleko](150g), wafle ryżowe (1 szt.)







Środa 05.08.
ŚNIADANIE-Chleb pszenno- żytni [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), parówki drobiowe (2 szt.), papryka słupki, ketchup, herbata (200 ml)
II śniadanie-Śliwka (120g)
OBIAD-Krupnik [włoszczyzna, ziemniaki, kasza pęczak - gluten, seler, śmietana - mleko] (250g)
Kluseczki leniwe z masełkiem i cynamonem [mleko, gluten, jaja] (180g),surówka z selera z rodzynkami (70g), kompot/woda (200 ml)
PODWIECZOREK- weka z twarożkiem i miodem [mleko, gluten](50g/30g/5g); herbata (200 ml)






Czwartek 06.08.
ŚNIADANIE-Kaszka manna na mleku [mleko, kasza manna - gluten] (30/200/50g), zielona herbata z hibiskusem (200 ml)
II śniadanie-Brzoskwinia (120g)
OBIAD-Barszcz czerwony z ziemniakami [włoszczyzna, buraki, koncentrat buraczany, ziemniaki,czosnek, śmietana z mleka, seler] (250g)
Gulasz wieprzowy [m. wieprzowe, mąka -gluten] (120 g), makaron kokardki [gluten](130 g), surówka z kiszonej kapusty (70g), kompot/woda (200 ml)
PODWIECZOREK-Ciasto marchewkowe [marchew, mąka- gluten, jajka, olej](70 g), kawa zbożowa [mleko] (200 ml)
 




Piątek 07.08.
ŚNIADANIE-Chleb krakowski [mąka -gluten](30 g), twarożek z pomidorem [ser twarogowy- mleko] (50g), herbata roiboos (200 ml)
II śniadanie-Banan (120g)
OBIAD-Krem kukurydziany z grzankami [kukurydza, seler, mąka - gluten, włoszczyzna, ziemniaki]|(250 g)
Ryba panierowana z sezamem [ryba, sezam, mąka- gluten, jajka] (70g), ziemniaki [masło-mleko, mleko] (150g), surówka z marchwi (70g), kompot/woda (200 ml)
PODWIECZOREK-Koktajl z GumiJagód [borówki, jogurt -mleko, mleko] (220 ml), paluch kukurydziany (2szt.)